Little Duke's Neighbourhood

Little Duke Hotel is gelegen, recht voor het Centraal Station van 's-Hertogenbosch, aan de kant van het centrum. Vanaf Little Duke hotel loop je binnen twee minuten de Uilenburg in, één van de twee bruisende horecagedeeltes van de stad. Hier kun je terecht bij zo'n 20 verschillende restaurants van goede kwaliteit en kun je een drankje doen bij onze favoriete cafe's. Op twee minuten loopafstand vanaf het hotel kom je ook de eerste mooie winkels tegen en zijn er diverse culturele activiteiten te plannen. In 's-Hertogenbosch zijn de winkels 7 dagen per week geopend. 

 

 

 

       

Favoriete restaurants en cafe's in de buurt:

 • Bar 35, gelegen midden in de Uilenburg is Dé plek voor Burgers en Speciaalbier. Probeer ook de nieuwe lunchkaart met 'pantosti's'. De Bossche locals hangen hier graag rond. Op vertoon van je Little Duke Hotelpas ontvang je een gratis 'Blauw Biertje' bij je lunch of Diner. Bij Bar35 kun je ook lekker blijven hangen voor drankjes na het diner. 
 • Reinders. Sinds 20 jaar een begrip in Den Bosch. Dit gezellige borrelcafe, bekend van TV als 'Cafe de Kroeg' biedt sinds kort ook een kleine dinerkaart aan. Zeer geschikt om te beginnen voor een avondje uit.
  Reinders is gelegen in de Postelstraat, op het randje van de Uilenburg. 
 • Eetbar DIT. Een creatieve plek voor jong en oud, DIT staat bekend om de grappige menukaart (die je overigens kunt kopen) en andere creatieve aspecten die dit restaurant zeker een van de meest inspirerende plekken van de stad maken. Bij DIT kun je met mooi weer heerlijk lunchen en dineren op het terras maar ook blijven hangen met een goed glas wijn. Sinds kort heeft dezelfde eiganaar tegenover DIT ook Ding Dong geopend, ook een creatief restaurantje met aziatische gerechtjes om te delen. Beide zijn gelegen in de Snellestraat tussen de leukste boutique winkeltjes van Den Bosch. 
 • Voor een wat meer luxe en uitgebreider diner kun je reserveren bij Sitio, ook gelegen midden in de Uilenburg. Goede keuken en comfortabele stoelen! 
 • Nom Nom, zoals de naam het zegt... Een wekelijks wisselend menu, met leuke gerechten bedacht door de eigenaar en Chef-Kok Jan. Erg leuk voor lunch en diner. In de zomer kun je het gezellige terras van Nom Nom niet missen als je door de stad wandelt. Nom Nom ligt op een hoek, tussen Reinders en Eetbar DIT. 
 • Op 8 minuutjes loopafstand van Little Duke Hotel vind je het andere horecacentrum van 's-Hertogenbosch, de Korte Putstraat. Hierboven is ons andere hotel, The Duke Boutique Hotel gevestigd. In de Korte Putstraat kun je tot in de late uurtjes dineren en borrelen op het tarras dat het gehele jaar door is verwarmd. De Korte Putstraat is uniek in Nederland! Aanraders voor het diner: Lux, Allerlei, Zoetelief en Breton. Voor een drankje in deze straat ga je naar 't Pantoffeltje en naar Cafe Banier. 


Cultuur en film in de buurt:

 • Plan een stadswandeling of een boottochtje door de Binnendieze. Op deze manier zie je de stad zoals geen ander dat zal zien. Meer informatie over de boottochtjes en stadswandelingen vind je hier: http://www.bezoekdenbosch.nl/nl/wat-te-doen/stadswandeling-rondvaart
 • Het Noordbrabants Museum is toch wel het culturele pareltje van de stad. Door de vele en vooral diverse exposities is er voor ieder iets interessants te zien. Bekijk de huidige exposities op: http://www.hetnoordbrabantsmuseum.nl
 • Naast de grote bioscoop VUE in het centrum is er ook een prachtige, wat meer culturele plek om een avondje uit te gaan. Bij de Verkadefabriek, op loopafstand van het hotel kun je heerlijk eten en drinken en daarbij een leuke film of theatervoorstelling bekijken. Bekijk hier het huidige film- en theateraanbod: https://www.verkadefabriek.nl
 • Onze bekende Sint-Jan kathedraal kun je niet missen tijdens een bezoek aan Den Bosch. De Cathedraal is dagelijks geopend voor bezoekers. Meer informatie vind je op: http://www.bezoekdenbosch.nl/nl/locaties/3320533354/sint-janskathedraal


Shopping:

 • Snellestraat en Postelstraat: Twee straten naast elkaar vol mooie, kleine en creatieve boutiques zoals My Jewellery. Als Little Duke Hotel gast krijg je hier 10% korting op de gehele collectie en een gratis Tote bag bij aankopen boven de 50 euro! Laat je keycard zien bij de kassa. 
 • Verwerstraat: Een prachtige straat met luxe boutiques, antiquairs, interieurzaken en luxe fashion. Neem eens een kijkje bij Robbies voor leuke cadeautjes, bij Westside voor designer items en bij Lott voor mooie sieraden. 
 • Vughterstraat: Een lange straat met een aantal grote commerciele winkels zoals Zara maar ook vol met kleine delicatessenzaakjes en boutiques zoals Daily Poetry. Bij Daily Poetry krijg je op vertoon van je Little Duke Hotel pasje een reep Tony Chocolonely bij alle aankopen boven de 25 euro. 
 • Grote Markt. Tussen de grote Markt en de Sint-Janskathedraal vind je een aantal kleine straatjes en steegjes, gevuld met leuke kleinere zaakjes zoals snoepwinkeltjes, horecazaken, kledingboutiques en meer. Loop eens doot de ridderstraat en neem een kijkje op het fontijnpleintje. 
 • Kerkstraat, de straat waar ons andere hotel is gelegen en de straat die de Sint-Jankathedraal verbind met de markt. In de kerkstraat vind je de luxere winkels met merkkleding zoals River Woods, Marc Cain en Vanilia. Parkeren

 • Parkeren kan tegen betaling in de dichtsbijzijnde parkeergarage 'Stationsplein', gelegen naast het Centraal Station en op 1 minuut loopafstand van het hotel. De kosten hiervoor zijn 20 euro per 24 uur. De parkeergarage is tot 2 uur 's nachts geopend en je kunt 24 uur per dag uitrijden. 


© The Little Duke Hotel. Website: Webbakery